Home / Napos Oldal / STEPHEN HAWKING BALJÓS FIGYELMEZTETÉSEI HALÁLA ELŐTT AZ EMBERISÉGÉRT

STEPHEN HAWKING BALJÓS FIGYELMEZTETÉSEI HALÁLA ELŐTT AZ EMBERISÉGÉRT

Elvesztettük az egyik legfényesebb elmét a bolygón, Stephen Hawkingst . A ragyogó angol asztrofizikus 76 éves korában halt meg, ami nagy megrázkódást okozott az egész tudományos közösségben. Függetlenül attól, hogy a természetfölötti vagy a legszkeptikusabb gondolatban hittél, tagadhatatlan, hogy Hawking Albert Einstein óta az egyik legjobb elméleti fizikusnak számít . Annak ellenére, hogy az 1960-as évek eleje óta az amyotrophiás laterális szklerózisban (ALS) szenvedő motoros neuron-betegségben szenved, tanulmányokat tett közzé a kozmosz egyik legnagyobb titkairól, például a fekete lyukakról és a világegyetem kezdetéről, valamint számos könyvről, köztük a bestsellernek “Az idő rövid története”

De a halála is furcsa véletlenül hagyta el a Hawking-t Einstein és Galileo-val. Március 14-én Pi Day ünnepel. Ezen kívül Albert Einstein március 14-én született, így a német fizikus születésnapjával együtt a tudomány világa emlékezni fog arra a napra, amikor Stephen Hawking meghalt. Nem is beszélve, hogy Einstein és Hawking 76 éves korában meghalt. És mintha nem lenne elég, Stephen Hawking 1942. január 8-án született, pontosan 300 évvel a Galileo halálát követően, 1642. január 8-án. Lásd még Hawking kitörölhetetlen jelet hagyott mindannyiunk elméjén
És amíg Hawking mindig emlékezni fog rá a fekete lyukakról, a téridő természetéről és a világegyetem eredetéről szóló elméleteiről, halála előtt figyelmeztető üzenetet hagyott az emberiség számára. Az embereknek a következő 200 évben el kell hagyniuk a Földet, ha túlélni akarnak .
Hawking figyelmeztetései

Ez volt Stephen Hawking professzor kegyetlen figyelmeztetése halálát megelőző hónapokban, ma 76 éves korában. A már legendás brit fizikus azt hitte, hogy a földi életet katasztrófa megsemmisítheti, például egy aszteroida támadás, a gépek lázadása vagy egy földönkívüli invázió .

Arra is figyelmeztetett, hogy a túlnépesedés, az emberi erőszak és az éghajlatváltozás az emberiség önpusztulásához vezethet. Hawking professzor halála előtt azt mondta, hogy ha a fajunknak reménye van a túlélésre, akkor a jövő nemzedékeinek új életet kell kezdeniük az űrben. Íme néhány, az emberiségre vonatkozó baljós figyelmeztetése:

Éghajlatváltozás: Hawking azt mondta, hogy egy nap a Föld hasonlít majd a Vénusz bolygóra, 460 ° C felett lehet a hőmérséklet, ha nem csökkentjük az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Azt is hitte, hogy Donald Trump elnöke arra vonatkozó döntése, hogy kilép a párizsi megállapodásból, elítélte bolygónkat. Figyelmeztetett, hogy Trump döntése károsíthatja “gyönyörű bolygónkat” az eljövendő generációk számára.

Aszteroida támadások: Ha a globális felmelegedés nem semmisít meg minket, Hawking úgy vélte, hogy a Földet egy aszteroida fogja elpusztítani. Ennek következtében az asztrofizikus az orosz milliárdos Yuri Milner áttörő Starshot projektjén dolgozott, hogy egy könnyű vitorlázással egy kisebb fényű “nanoships” flottát küldött egy négy fényéves utazásra Alpha Centaurira, a Föld legközelebbi csillagrendszerére
A mesterséges intelligencia az embereket helyettesíti: Hawking professzor azt mondta, hogy a mesterséges intelligencia (AI) hamarosan elér egy olyan szintet, ahol egy “új életmód lesz, amely meghaladja az embereket”. Annyira messzire ment, hogy azt mondja, hogy az AI teljesen helyettesítheti az embereket, bár nem határozta meg idővonalát az ő előrejelzéseihez. És a legmeghökkentőbb dolog az, hogy úgy gondolta, hogy a robotikus apokalipszis közelgő, és hogy “valamiféle kormányzást” igényel a technológia irányítása
Emberi erőszak: Hawking már figyelmeztette, hogy az erőszak az emberiség legnagyobb problémája, és “mindent elpusztít”. A becslést 2015-ben tették fel arra a kérdésre válaszul, hogy milyen emberi hiányosságokat kell megváltoztatni. Hozzátette, hogy a militarizált technológia és a tömegpusztító fegyverek fejlesztése még veszélyesebbé teheti ezt az ösztönet. A megoldás: több empátia az emberi érzelmek és egyesítik az állam a szeretet.

Földönkívüliek: A Hawking egyik legmeglepőbb figyelmeztetése más világok civilizációira utal . Figyelmeztetett, hogy ha valaha is földönkívülieket találunk, akkor valószínűleg kiirtanak bennünket.

“Ahogy öregszem, meg vagyok győződve arról, hogy nem vagyunk egyedül, ” mondta Hawking. “Egy haladó civilizáció ismerete olyan lehet, mint az indiánok, amikor megismerték Kolumbust. Ez nem ment túl jól. „

A brit tudományos népszerűsítő szerint minden idegen civilizáció sokkal erősebb lenne, mint a miénk.

Túlgyengülés: A híres tudós arra is figyelmeztetett, hogy az ember által okozott katasztrófa a fajunk végét jelentheti. Figyelmeztetett, hogy az ember nem tud túlélni további 1000 évig a “törékeny” Földön (Stephen Hawking figyelmeztetései)

Ezek a figyelmeztetések, amelyeket Hawking professzor hagyott el halálát megelőzően. És ahogy látjuk, a veszélyek, amelyekkel szembesülünk, úgy tűnik, hogy nincs megoldásunk. De ami világos, hogy bármi is történik, Stephen Hawking nagy hagyatékot hagyott a történelem múltéért. Hamarosan találkozunk, professzor.

Még Több Könyv Itt-lira.hu

Szólj Hozzá !

Hozzászólás

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

It is main inner container footer text