Home / Napos Oldal / Egészség / Titokzatos dolgok, amelyek alvás közben fordulnak elő.Tapasztaltál már ilyet?

Titokzatos dolgok, amelyek alvás közben fordulnak elő.Tapasztaltál már ilyet?

Éjszakánként aludnunk kell,hogy testünk feltöltődjön energiával.Vannak azonban olyan misztikusnak tűnő dolgok,amik megzavarják a nyugodt pihenést és amikre nehéz magyarázatot találni.
Néhány ezek közül:

Alvási bénulás

A személy éjszaka felébred, és nem bír megmozdulni. Ehhez kapcsolodóan: ijesztő hallucinációk és érzés, hogy valaki más van a szobában. Az ókorban ez az állapot a gonosz szellemekhez kapcsolták.
Miért történik: Alvási bénulásnál az izmok már “kikapcsolnak”, amikor az agy még ébren van.

A lakosság kb. 7% -a legalább egyszeri alvási bénulást tapasztalt . Gyakrabban fordul elő azokkal.akik alvás közben a hátukon fekszenek.

Hypnagog hallucinációk

Amikor egy ember közvetlenül elalvás előtt, furcsa képeket lát a szeme előtt. Gyakran ezek félelmetes arcok és fantasztikus lények.

Miért történik ez: Ez egyike a hallucináció néhány olyan típusának, amelyet a szellemileg egészséges embereknek lehet. Gyermekeknél gyakrabban előfordul, ami azután okozhatja azt a problémát,hogy a későbbiekben nem mernek elaludni. Az ilyen hallucinációk lehetnek a stressz miatt vagy egyszerűen csak a túl jó képzelőerő miatt.

Álom az álomban

Milyen érzés?
Megesett már veled, hogy álmodtál valamit, majd felkeltél, ám továbbra is furcsa dolgok történtek? Nos, ilyenkor az ébredés is csak egy álom volt. Ezt a jelenséget az Eredet című filmben tárták fel. A film sikere következtében sokan számoltak be arról, hogy ők is tapasztalták már a jelenséget.

Az oka:
Az ezoterikus tanokban hívők szerint az ilyen álmok azt jelentik, hogy fogékony vagy a spirituális gyakorlatokra. A tudomány azonban még nem tudja megmagyarázni, miért is történik ez velünk.

Alvajárás

Mi történik:Ez az állapot ellentétes az alvási bénulással – a tudat alszik, de az izombénulás nem fordul elő. Alvás közben az emberek sétálhatnak, vagy akár el is hagyhatják a házat, ami gyakran nagyon veszélyes. Reggel nem emlékeznek semmire.

Az oka:
Az alvajárás a népesség körülbelül 4,6-10,3%-t érinti, s főként a gyermekeknél fordul elő. Az oka a mai napig tisztázatlan, csak úgy, mint a kezelési módszerek.

Ismétlődő álmok

Milyen érzés?
Valószínűleg mindenkinek voltak már furcsa, visszatérő álmai, amik folyamatosan ugyanazokat a történéseket ismétlik meg.

Az oka:
A pszichológusok szerint az agyunk arra használja az ilyen álmokat, hogy felhívja a figyelmünket valamire, amit nem vettünk észre a mindennapi életünk során. Egészen addig tér vissza az álom, amíg meg nem oldjuk a helyzetet.

Testen kívüli élmény

Milyen érzés?
Ezt a neuropszichológiai jelenséget tapasztalók félig alvó, félig ébren lévő állapotban, kívülről látják magukat. Az okkultisták szerint ez az élmény a lélek létezését bizonyítja.

Az oka:
Ezt a jelenséget igen nehéz tanulmányozni. A tudósok ugyan tudják, hogy a testen kívüli élmény valóban létezik, ám azt a mai napig nem sikerült megválaszolniuk, hogyan, és miért történik ez bizonyos emberekkel. Az sem tiszta továbbá, hogyan is kellene kezelni a jelenséget. Néhányan azonban azt is tudják, hogyan kerüljenek szándékosan ebbe az állapotba: kibővítik a kognitív képességeik határait.

Zuhanás érzése az ágyban

Mi történik?
Néha mindannyian érezzük úgy, mintha a magasból dobtak volna le az ágyra, megrándulunk, majd felkelünk, nem igaz? Az ilyen álmok előtt gyakran repülésről, esésről vagy zuhanásról (valamilyen kellemetlen érzésről) álmodunk.

Az oka:
Az alvás hasonlít a halálhoz, a szívdobogás és a légzés lelassul, az izomtónusok csökkennek. Az agyunk megijed, s valódi halálként érzékeli az alvást. Ezért az izmok felé küldött impulzusokkal ellenőrzi, hogy élünk-e még.

Még Több Könyv Itt-lira.hu

Szólj Hozzá !

Hozzászólás

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

It is main inner container footer text