Home / Hírek / – Essen eső, ma nem számít. Könnyet a szél majd felszárít –

– Essen eső, ma nem számít. Könnyet a szél majd felszárít –

Öt éve hunyt el az ország egyik legkedveltebb énekese, de ma is rengeteg virág pompázik Bódi László Cipő (†47) síremlékén, amelynek kőlapján teamécsesekből raktak ki egy szívet.
Bódi László (becenevén Cipő; Ungvár, 1965. május 3. – Budapest, 2013. március 11. magyar rockénekes, zeneszerző, dalszerző, a Republic együttes alapító tagja, énekese és frontembere; a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsikeresebb zenésze, dalszerzője.
Sokan dúdolják még ma is rendkívül szívhezszóló dalait.

Bódi László éveken át krónikus szívritmuszavarban szenvedett, 2009-ben pedig megműtötték koszorúér-betegsége miatt, és lábon hordott ki egy szívinfarktust.Életének utolsó időszakában súlyos tüdőgyulladással kezelték, illetve eltörte a karját.2013. február 15-én szívritmuszavara szívrohamhoz vezetett. Laikusok próbálták újraéleszteni, majd a mentők háromnegyed órán át küzdöttek az életéért, majd egy budapesti kórházba szállították, ahol rögtön az intenzív osztályra került. Ott mélyaltatásba helyezték, amelyből – bár többször megpróbálták felébreszteni – már nem ébredt fel, így a majdnem 40 perces oxigénhiányos állapot következtében harmadfokú kómás állapotba került. Február 20-án gégemetszést hajtottak végre rajta, hogy szabadabbá tegyék a szervezetében az oxigénáramlást.

Az énekes állapota a következő hetekben változatlan volt. Február 23-án a Republic megtartotta 23. születésnapi baráti közönségtalálkozóját a budapesti Kossuth Klubban, ahol nem léptek fel, hanem a legközelebbi rajongók a zenekarral együtt szorítottak a gyógyulásáért. Az eseményen dr. Merkely Béla professzor, Cipő kezelőorvosa is megjelent, aki tájékoztatást adott az énekes állapotáról a jelenlévőknek. A találkozón számos magyarországi zenész jelen volt, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a zenekarnak. Március 9–10-én kinyitotta a szemét, mozgott is, de az orvosok szerint ez csak amolyan epileptikus mozgás volt.Az orvosok ugyan még láttak elvi esélyt gyógyulására, Bódi László 2013. március 11-én hajnalban, Budapesten, életének negyvennyolcadik évében mégis elhunyt.



Még Több Könyv Itt-lira.hu

Szólj Hozzá !

Hozzászólás

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

It is main inner container footer text