Home / Hírek / A Karenina, Anna című darabot tűzte műsorra a József Attila Színház

A Karenina, Anna című darabot tűzte műsorra a József Attila Színház

Budapest, 2018. március 7., szerda (MTI) – A Karenina, Anna című darabot tűzte műsorra a József Attila Színház; a Tolsztoj műve alapján született előadást Létay Dóra címszereplésével, Telihay Péter rendezésében mutatták be.

“Nagy András változatában minden sorsfordító találkozásra pályaudvaron kerül sor: hol Moszkvában, hol Szentpéterváron, hol a földbirtokossá lett Vronszkij vidéki birtokán, ahol a legfejlettebb nyugati technológiával épül a szerelmüknek is emléket állító Anna Karenina Pályaudvar” – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorán.
Létay Dóra elmondta: Nagy András Karenina, Anna címmel játszott Tolsztoj-értelmezését a szombati bemutatón jól fogadta a közönség. A premiert fokozott érdeklődés előzte meg, a közönség és a társulat részéről is, hiszen ez olyan darab, amely valamilyen módon mindenkit érint – mondta, hozzátéve, hogy egy szerelmi háromszögről van szó, egy váratlan döntésről, amely felborítja a főhősnő életét és nagy áldozatokat követel tőle. A nézőtéren érezhetők voltak azok a morajlások, sóhajok, csöndek, megértő nevetések, amiért elkészítettük az előadást – mondta.
“Nagy András a darabjában sok mindent átvett Tolsztojtól, de sokat modernizált rajta” – mondta, hozzátéve, hogy változatukban a mű érzelmi felfokozottsága, romantikája megmaradt. A probléma kortalan, az emberi viszonyokon és a lelki folyamatokon van a hangsúly.
Anna Karenina ikonikus figurája a drámatörténetnek. “Ez egy megvalósult szerepálom” – fogalmazott a színész, hozzátéve, hogy nagyívű szerepről van szó, hatalmas mélységeket és magasságokat kell benne megjárni.
Mint mondta, Telihay Péterrel pályája elején sokat dolgozott együtt, most hosszú szünet után találkoztak újra a József Attila Színházban. “Az a fajta rendező, aki nagyon ért a női lélekhez” – mondta, hozzátéve, hogy több olyan női figurát keltett már életre segítségével, amely emlékezetes volt pályáján.
Elmondta: a rendező összművészeti színházat hozott létre, a látványnak és a zenének is fontos szerepe van munkáiban. Az előadás díszletét Libor Kati, a jelmezeket Papp Janó tervezte, koreográfusnak pedig Lőrinc Katalint kérte fel.
A produkcióban – amelyet havonta kétszer játszanak, és március 11-12-én látható legközelebb – Létay Dóra mellett többek között Gazdag Tibor, Mészáros András és Zöld Csaba áll színpadra.

Még Több Könyv Itt-lira.hu

Szólj Hozzá !

Hozzászólás

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

It is main inner container footer text