Home / Napos Oldal / Egészség / 10 étel, amely tisztítja a májat.

10 étel, amely tisztítja a májat.


A modern társadalom sajnos sok olyan étel fogyasztására ösztönzi az embereket,amelyek jelentősen károsítják a szervezetünket.
Számos olyan étel van, amely természetes módon tisztíthatja a májat, mivel ösztönzi annak természetes képességét, hogy a mérgező anyagokat eltávolítsa a szervezetből.

A következő ételek fogyasztása a legjobb módja annak, hogy a máj egészséges és működőképes legyen.

1. Fokhagyma
Egy kis mennyiségű fokhagyma képes aktiválni a májenzimeket, amelyek segítenek a testednek kiöblíteni a toxinokat. A fokhagyma nagy mennyiségű allicint és szelént is tartalmaz, két természetes vegyület, amely segíti a máj tisztítását.

2. Grapefruit
Mind a C-vitamin, mind az antioxidáns tartalma magas, a citrusféléknek, mint a grapefruit, a narancs, a limes és a citrom,ezek támogatják a máj természetes tisztító képességét. Fogyasszon egy kis pohár frissen préselt grapefruitot, hogy elősegítse a máj detoxifikációs enzimek termelését, amelyek segítenek a rákkeltő anyagok és más toxinok kiöblítésében.

3. Cékla és sárgarépa
Mindkettő rendkívül magas növényi flavonoidok és béta-karotin tartalmúak; az étkezési cékla és a sárgarépa serkentheti és támogathatja a teljes májfunkciót.

4. Zöld tea
A Zöld tea tele van növényi alapú antioxidánsokkal, amelyek ismert katechin-vegyületek, amelyekről köztudott, hogy segítik a májműködést.A zöld tea ízletes, egészséges táplálékkiegészítés.

5. Leveles zöldségek
Az egyik legerősebb szövetségesünk a máj tisztításában, a leveles zöldségek.Nyersen vagy főzve. Rendkívül magas a klorofilltartalmuk, ezáltal felszívják a környezeti toxinokat a véráramból. A nehézfémek , vegyi anyagok és peszticidek semlegesítésének különös képességével ezek a tisztítószerek hatékony védőmechanizmust kínálnak a máj számára.

6. Avokádó
Ez a szuperfood segíti a szervezet glutation képződését, amely a májnak a káros toxinok tisztításához szükséges összetevője.

7. Alma
Magas pektin tartalmával az alma tartja azokat a vegyi összetevőket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a szervezet megtisztítsa és felszabadítsa a méreganyagokat az emésztőrendszerből. Ez viszont megkönnyíti a máj kezelésére a toxikus terhelést a tisztítási folyamat során.

8. Olívaolaj
A hidegen sajtolt szerves olajok, mint például az olívaolaj segítenek a szervezetnek olyan lipidbázis felépítésével, amely képes elnyelni a szervezetben a káros toxinokat.

9.Káposzta
A káposztafélék, mint a brokkoli és a karfiol, a káposzta fogyasztása serkenti a máj detoxifikáló enzimeket, amelyek segítik a toxinok kiégését. A káposzta, a káposzta leves és a savanyú káposzta nagyszerű ételek, amelyek hozzájárulnak a máj egészségéhez.

10.Diófélék
Magas arginin tartalmával a dió támogatja a májat az ammónia méregtelenítésében. A dió magas glutation és omega-3 tartalmú , amelyek támogatják a máj tisztító hatását.

Még Több Könyv Itt-lira.hu

Szólj Hozzá !

Hozzászólás

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

It is main inner container footer text