Home / Napos Oldal / Egészség / Egy apró változtatás egészségesebbé,és finomabbá teheti a tükörtojást!

Egy apró változtatás egészségesebbé,és finomabbá teheti a tükörtojást!

Egy tükörtojás reggelire,nagyszerű lehetőség az energikus kezdésre,feltéve,ha megfelelő olajban sütjük.
Egy átlagos tojás körülbelül 7 gramm fehérjét tartalmaz,és még finom is.
Azonban a sütéshez használt napraforgóolaj lecserélése olivaolajra,sokkal egészségesebbé,és finobabbá teszi az eredményt.
Az olívaolaj számos antioxidánst tartalmaz, és kevesebb káros aldehidet termel.
Az olivaolajnak kisebb a gyulladási hőmérséklete,ezért hamarabb felmelegszik a serpenyőben.

A tanulmányok korábban azt sugallták, hogy a növényi olajok a sütéshez rosszak lehetnek az egészségünkre, mivel a melegedési folyamat során mérgező vegyi anyagok keletkeznek, az úgynevezett aldehidek.

Bár az olívaolaj növényi olajként van besorolva, a kutatások kimutatták, hogy az egyszeresen telítetlen olívaolaj melegítés hatására kevesebb aldehidet eredményez, mint a többi növényi olaj.
Ezért ha ropogósabb,finomabb tojásokat szeretnénk fogyasztani,bátran használjunk olivaolajat a sütéséhez.

Még Több Könyv Itt-lira.hu

Szólj Hozzá !

Hozzászólás

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

It is main inner container footer text